Intresset för frön i bröd har ökat markant under den senaste tiden. Som ett svar på detta kraftsamlar nu Polarbröd och lanserar Solfrö, ett ljust bröd med hela frön.
Brödet är ett fluffigt och färdigskivat bröd som både innehåller och är strösslat med hela solrosfrön. Solfrö finns i butik från och med vecka 6.
Konsumenter som har testat Solfrö har gett brödet höga betyg, framför allt i fråga om den goda smaken. Ljust bröd med hela frön är ovanligt i brödhyllan. Polarbröd är ett företag som satsar stort på innovation och nya produkter under 2011. Först ut i årets starka lanseringsprogram är Solfrö.
- Inspirationen kommer från de långa, ljusa, norrländska dygnen med en känsla av en sol som aldrig riktigt vill gå ner. Solfrö är ett riktigt gott, ljust bröd med hela frön. Ljust bröd med frön har varit efterlängtat. Vårt val av frön blev solrosfrön, vilket stämmer överens med vår idé om det här brödet. Därför känns namnet Solfrö som ett självklart namn, säger Sara Edholm, produktchef på Polarbröd AB.
Varje förpackning väger 405g och innehåller 6st kakor.
Ingredienser:
Vetemjöl, vatten, solrosfrö (12%), sirap, havreskållning (4% motsvarande 5% av torrvikten), torrjäst, salt, vegetabilisk olja (rapsolja), fermenterat vetemjöl, socker, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, solroslecitin), enzym, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Total fullkornsmängd: 4 %, motsvarande 5% av torrvikten.
Näringsvärden per 100 gram:
Energi 1300 kJ (310 kcal)
Protein 11g
Kolhydrat 42g
varav sockerarter 6,3g
Fett 9,8g
varav mättat 1,2g
Kostfiber 4,2g
Natrium 0,4g
(motsvarande 1,0 g koksalt)